De twee beste methodes om heerlijke ice-tea te maken
Schep 5 koffielepels thee (vruchtenthees 20 gram – groene en kruidenthees 10 gram) in 1 liter koud kraantjeswater. Je kan de thee rechtstreeks in het water doen en daarna ziften. Of je gebruikt een groot papieren theezakje of een speciale theekan met een lange filter. Zet deze fles/kan gedurende 10 uur of 1 nacht in de koelkast.
Vlugge methode – SHOCK BREW
Laat de thee minimaal 10 minuten trekken maar gebruik hiervoor de helft van het water! Voor het water dat je nu te kort komt, gebruik je ijsblokjes. Als je moeilijk kan inschatten hoeveel ijsblokjes je nodig hebt, kan je ze afwegen: 1 gram ijsblokjes = 1 ml water.
Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee er over heen.
Tips: vind je de thee niet zoet genoeg? Voeg er een beetje rietsuiker, honing of ahornsiroop aan toe. Ook schijfjes van een ‘rijpere’ perzik maken de thee wat zoeter.
Stukjes aardbei, schijfjes limoen of sinaasappel maken de thee fris en fruitig; munt en gember maken de thee wat kruidiger.
Heb je geen kan of karaf met een theefilter? Gebruik dan onze handige lange smalle papieren theefilters.